ZakelijkeTrainer.nl
ZakelijkeTrainer.nl
 

Wat leert een team over hun communicatie onder druk?


Een verslag van een training Communicatie i.c.m. een Escape Room

Afgelopen woensdag mocht ik een workshop verzorgen voor een team, bestaande uit 10 collega’s. Dit team wilde een communicatie training op de locatie van de Escape Room in Rijswijk. De deelnemers gingen eerst in twee groepen de Escape Room in. Vanuit een centrale ruimte kon ik met de begeleiders van de Escape Room de avonturen van de twee teams volgen. Heel leuk en ontzettend leerzaam.

Alles wat op een team van toepassing is kwam hier voorbij. Aspecten die de begeleiders en mij erg opvielen was het feit dat twee personen al snel het initiatief namen, dat de mensen soms solistisch opereerden en tussendoor niet even met elkaar afstemden wat er bij hen gebeurde. En er waren twee mensen verlaat die even tijd nodig hadden om op te gaan in de groep.

Volgens Tim, één van de twee begeleiders van de Escape Room, is voor bepaalde beroepsgroepen al goed te voorspellen welke patronen zij meebrengen. Ontzettend interessant materiaal voor een teamcoach. Welke patronen zijn helpend en welke belemmerend? Welke patronen herkent het team en wat willen ze daar mee?

Het team had het verzoek om aansluitend op de Escape Room een communicatietraining te volgen – mede op basis van de ervaringen in de Escaperoom. Na de Escape Room zijn we naar een andere ruimte gegaan en heb ik de groep gevraagd even los te komen met hun ervaringen. Aanvullend gaf ik mijn (onze) waarneming, die werd herkend door de groep. Vervolgens heb ik de groep gevraagd wat ze als een belemmerend patroon zagen. Vanuit de groep kwam men met een punt van communicatie dat we hebben gekoppeld aan het maandelijkse werkoverleg zodat het opvolging krijgt. Daarnaast hebben we gekeken hoe ze patronen die ze herkennen kunnen aankaarten. Ook dat is belegd.

Ondertussen was het boven de dertig graden Celsius en het was duidelijk dat men toe was aan een borrel en het diner, het hoogtepunt van het teamuitje. We hebben de sessie afgesloten met een treffend fragment uit een film.

Na het afscheid heb ik de zaal opgeruimd en was het voor mij tijd voor het diner, thuis. Mooie dag, mooie mensen, mooie ervaring!

Een verslag van John Rijsdijk


Wil jij eruit halen wat erin zit? Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden voor jouw team en/of organisatie. Bel 085 – 0608940, stuur een mail naar info@zakelijketrainer.nl of vul het onderstaande contactformulier in.

Zakelijke Trainer biedt meer (online) jaarprogramma’s, trainingen en workshops op het gebied van Leiderschap en management, Teambuilding en communicatie, Persoonlijke effectiviteit, Vitaliteit en werkgeluk en Creativiteit en innovatie.Terug naar overzicht
ZakelijkeTrainer.nl
ZakelijkeTrainer.nl Garantie check:
 • Binnen 1 werkdag reactie
 • Persoonlijk advies
 • 2 weken bedenktijd
 • 100% kwaliteitsgarantie
 • Professionele trainers
ZakelijkeTrainer.nl
ZakelijkeTrainer.nl
Offerte aanvragen / contact opnemen

  Verstuur
  ZakelijkeTrainer.nlZakelijkeTrainer.nlZakelijkeTrainer.nlZakelijkeTrainer.nlZakelijkeTrainer.nlZakelijkeTrainer.nlZakelijkeTrainer.nlZakelijkeTrainer.nlZakelijkeTrainer.nlZakelijkeTrainer.nlZakelijkeTrainer.nlZakelijkeTrainer.nl
  ZakelijkeTrainer.nl