ZakelijkeTrainer.nl
ZakelijkeTrainer.nl
 

Een vitaliteitsbeleid voor young professionals luxe of noodzaak?


Op dit moment zijn we druk bezig met het voorbereiden van een vitaliteitsdag voor een grote Nederlandse bank. Deze dag wordt georganiseerd door trainees voor trainees en startende young professionals. Doordat we hier zo actief bij betrokken zijn, kwam de vraag steeds vaker voorbij: is een vitaliteitsbeleid voor young professionals een luxe of keiharde noodzaak? Laten we het samen eens verder onderzoeken.

Vitaliteit: fysiek, mentaal, sociaal en spiritueel

Het bewustzijn van de mensheid groeit, ook jonge mensen zijn steeds bewuster bezig met beweging en voeding. 30 minuten bewegen per dag, die zit er wel goed in. Natuurlijk is het nog niet gedaan met overgewicht en te weinig slaap, maar langzaam beweegt het collectief zich naar de gezonde kant van de lijn. Toch zegt fysieke fitheid niet direct iets over de rest van de aspecten van vitaliteit. Vitaliteit is namelijk een breed begrip en omhelst ook je mentale-, sociale-en spirituele fitheid.

Persoonlijk karakter is lastig voor werkgever

Hoe ga je om met tegenslag? Heb je realistische verwachtingen van jezelf en anderen? Wat voor overtuigingen heb je over jezelf en anderen? Werken deze voor je of juist tegen je? Heb je duidelijk waar je naar toe groeit, welk hoger doel je dient? Wat jouw bijdrage is aan de wereld?

Best grote en persoonlijke vragen! Dit maakt voor veel organisatie het onderwerp vitaliteit ook zo ingewikkeld want, tot hoever kan je gaan als werkgever? Het zijn hele persoonlijke onderwerpen, maar de antwoorden hebben wel direct effect op het functioneren van je medewerkers en ook op die van young professionals.

Burn-out onder jongeren gigantisch

Het grote aantal burn-out gevallen onder jongeren bevestigd dat er ergens een kink in de ‘vitaliteits kabel’ zit. Meer dan honderdduizend jonge werknemers tot 35 jaar zit thuis met burn-out klachten. Het is zelfs de hoofdoorzaak van ziekteverzuim van werknemers onder de 25 jaar. En dit is nog maar het begin. Het is grotendeels te wijden aan de hoge verwachtingen van jezelf, je baan en je omgeving en de bij behorende druk. Afhankelijk van het coping mechanisme wat je hebt ontwikkeld, sla je je er door heen, of niet.

Kortom, is een vitaliteitsbeleid voor young professionals een luxe of noodzaak?

Waarschijnlijk wist je het antwoord al: het is nodig dat we nu actie ondernemen! Wij kunnen iets waardevols betekenen voor de generatie die over vijftien jaar aan de knoppen van ons land draait.

 • We moeten hen coachen. Niet alleen op fysieke fitheid, maar misschien wel juist op mentale-, sociale- en spirituele fitheid.
 • We moeten naar hen luisteren en de juiste vragen stellen zodat we weten wat hen bezighoudt en waar hun behoeften ligt!
 • En dan moet we natuurlijk ook een omgeving creëren waarin er ruimte is voor ieders behoeften. Ook die van onszelf.

Werk aan de winkel voor werkgevers!

Hebben jullie nog geen vitaliteitsbeleid voor jullie young professionals? Verdiep je in de mogelijkheden. En dan niet iets kortstondigs als een gezonde lunch of inspiratiesessie van een uur, maar écht een plan. Hoe kunnen wij een cultuur creëren waarbij iedereen (ook de young professionals) op hun werk mogen komen met alles wat hen bezighoudt en wie ze zijn. Autonomie! Een krachtige manier om ieders vitaliteit op te poetsen.

Geschreven door: Susanne Amoraal


Wil jij eruit halen wat erin zit? Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden voor jouw team en/of organisatie. Bel 085 – 0608940, stuur een mail naar info@zakelijketrainer.nl of vul het onderstaande contactformulier in.

Zakelijke Trainer biedt meer (online) jaarprogramma’s, trainingen en workshops op het gebied van Leiderschap en management, Teambuilding en communicatie, Persoonlijke effectiviteit, Vitaliteit en werkgeluk en Creativiteit en innovatie.Terug naar overzicht
ZakelijkeTrainer.nl
ZakelijkeTrainer.nl Garantie check:
 • Binnen 1 werkdag reactie
 • Persoonlijk advies
 • 2 weken bedenktijd
 • 100% kwaliteitsgarantie
 • Professionele trainers
ZakelijkeTrainer.nl
ZakelijkeTrainer.nl
Offerte aanvragen / contact opnemen

  Verstuur
  ZakelijkeTrainer.nlZakelijkeTrainer.nlZakelijkeTrainer.nlZakelijkeTrainer.nlZakelijkeTrainer.nlZakelijkeTrainer.nlZakelijkeTrainer.nlZakelijkeTrainer.nlZakelijkeTrainer.nlZakelijkeTrainer.nlZakelijkeTrainer.nlZakelijkeTrainer.nl
  ZakelijkeTrainer.nl