ZakelijkeTrainer.nl
ZakelijkeTrainer.nl
 

Persoonlijkheidsprofiel en teamprofiel

Maak jullie team sterker!

Door te werken met een persoonlijkheidsprofiel en teamprofiel werk je samen naar een hoger niveau. Zorg voor die extra diepgang tijdens een training of workshop Teambuilding. Leer jezelf en elkaar beter kennen en waardeer de verschillen. Goed voor de positieve energie en teamprestatie.

Lees meer over de methodes die je kunt inzetten om samen te werken naar een hoger niveau: Belbin teamrollen, TMA methode en MapsTell.

Online cursus Zakelijke Trainer

Persoonlijkheidsprofiel en teamprofiel: Belbin teamrollen

Deze methode is gebaseerd op een teamrollenmodel. Het model brengt verschillende talenten in het team in kaart. Het biedt een taal om de verschillende kwaliteiten van teamleden onder woorden te brengen en legt de te ontwikkelen plekken in teams haarscherp bloot. De kenmerkende manier waarop teamleden hun persoonlijke eigenschappen inzetten is de basis van het model.

Dr. Meredith Belbin identificeerde negen teamrollen, die elk zijn opgebouwd uit een aantal samenhangende eigenschappen en talenten. Iedere persoon combineert twee á drie rollen waarin hij zich thuis voelt en makkelijk beweegt. Door middel van een test wordt helder welke rollen dit zijn. De uitkomsten zijn gebaseerd op die van hun eigen reflectie en op de observaties van mensen uit hun omgeving.

Persoonlijkheidsprofiel en teamprofiel: TMA methode (Talent Motivatie Analyse)

Mensen zijn het meest gemotiveerd, effectief en succesvol in werk dat het dichtst bij hun ware aard ligt. De TMA talentenanalyse maakt het mogelijk een objectieve, opbouwende en vooral diepgaande analyse van drijfveren, talenten en ontwikkelmogelijkheden te maken. Met de TMA Talentenanalyse worden 22 drijfveren en 44 talenten uitvoerig in kaart gebracht. Ook krijg je inzicht in de ontwikkelbaarheid van 48 competenties.

De uitkomsten van de talentenanalyse worden systematisch met elkaar in verband gebracht en geanalyseerd op elkaar versterkende en neutraliserende talenten. Je krijgt inzicht in de teamradar, welke talenten zijn er in het team allemaal aanwezig? Bovendien ontwikkelen teamleden inzicht in elkaars drijfveren en talenten. Op basis hiervan krijgen ze begrip voor elkaars individuele typerende eigenschappen en leren ze dit gedrag te herkennen en er effectiever mee om te gaan. Op basis van vertrouwen en meer respect voor elkaar wordt het team sterker. Jullie krijgen inzicht in welke kansen je als team hebt om de performance van het team te optimaliseren en op welke valkuilen jullie moeten letten. Ieder teamlid krijgt ook een ontwikkeladvies op basis van zijn talentenanalyse.

Persoonlijkheidsprofiel en teamprofiel: MapsTell

Het is mogelijk om de verschillende voorkeursstijlen van gedrag van de teamleden in kaart te brengen. We maken hiervoor gebruik van ‘MapsTell’ wat gebaseerd is op het DISC model. Tijdens de training ervaren de teamleden welk type zij zijn en welke stijl de collega’s innemen. Doordat er veel beweging in het programma zit, zal er niet alleen gepraat worden maar draait het ook om het ervaren en beleven. Dit zorgt voor positieve energie, teambuilding én een diepere laag van begrip voor de ander.

Tijdens de training wordt ieders persoonlijke gedragsvoorkeur letterlijk in kaart gebracht met de symboliek van een landkaart. In de training wordt hier op een speelse en interactieve manier mee gewerkt en zo krijgt elk teamlid inzicht in zijn/haar eigen gedragsvoorkeur en die van de collega’s. Daardoor ontstaat begrip en vertrouwen. Het totale team wordt in kaart gebracht op een ‘TeamMap’. Dit geeft in één landkaart weer wie waar staat met welke gedragsvoorkeur.

Wil je één van deze methodes gebruiken om jezelf en elkaar beter te leren kennen? Versterk je team en de samenwerking! Neem contact met ons op via: de mail (info@zakelijketrainer.nl), telefoon: 085 – 0608940 of vul het formulier hiernaast in en wij nemen uiterlijk binnen één werkdag contact met je op.

ZakelijkeTrainer.nl
ZakelijkeTrainer.nl Garantie check:
 • Binnen 1 werkdag reactie
 • Persoonlijk advies
 • 2 weken bedenktijd
 • 100% kwaliteitsgarantie
 • Professionele trainers
ZakelijkeTrainer.nl
ZakelijkeTrainer.nl
Offerte aanvragen / contact opnemen

  Verstuur
  ZakelijkeTrainer.nlZakelijkeTrainer.nlZakelijkeTrainer.nlZakelijkeTrainer.nlZakelijkeTrainer.nlZakelijkeTrainer.nlZakelijkeTrainer.nlZakelijkeTrainer.nlZakelijkeTrainer.nlZakelijkeTrainer.nlZakelijkeTrainer.nlZakelijkeTrainer.nl
  ZakelijkeTrainer.nl