ZakelijkeTrainer.nl
ZakelijkeTrainer.nl
ZakelijkeTrainer.nl
ZakelijkeTrainer.nl ZakelijkeTrainer.nl
Leiderschap en management
ZakelijkeTrainer.nl ZakelijkeTrainer.nl
Teambuilding en communicatie

ZakelijkeTrainer.nl ZakelijkeTrainer.nl
Persoonlijke effectiviteit
ZakelijkeTrainer.nl ZakelijkeTrainer.nl
Vitaliteit en werkgeluk
ZakelijkeTrainer.nl
 

Teamontwikkeling – jaarprogramma

Tijdens het Teamontwikkeling jaarprogramma werken we aan het versterken van de verbinding. Verbinding met jezelf, je collega’s én de organisatie. Dat is onmisbaar om effectief samen te werken en optimaal te functioneren als team. Wij zetten in op een verandering van binnenuit. Uiteraard stemmen we de inhoud en oefeningen af op jullie situatie. Het Teamontwikkeling jaarprogramma is maatwerk.

Strubbelingen in het team

Roddelen, gedemotiveerde medewerkers en burn-out zijn verschijnselen van teams die niet goed voor zichzelf zorgen. Medewerkers voelen zich niet vrij genoeg om te delen wat zij op hun hart hebben. Uit onvrede worden er bondjes gecreëerd of haakt men af. Er ontstaan conflicten die onderhuids blijven sudderen. De verbinding raakt verstoord en daardoor neemt de kracht van het team af.

Verbinding, vertrouwen en richting

Een excellent team doet dat anders. In een krachtig team kennen de onafhankelijke spelers zichzelf en elkaar. Er is onderling vertrouwen en verbinding. Men durft elkaar feedback te geven, waardoor miscommunicaties en conflicten worden besproken en opgelost. Ze zijn zich bewust van elkaars talenten en uitdagingen en weten deze optimaal te benutten. Er heerst een lerende cultuur, waarin men elkaar helpt zich verder te ontwikkelen. Een effectief team maakt ruimte voor het samen bepalen van richting, waardoor iedere speler zich intrinsiek gemotiveerd voelt om zowel zichzelf, het team als de organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Holistische aanpak Teamontwikkeling

Het Teamontwikkeling jaarprogramma is ontwikkeld vanuit een holistische benadering. Dit houdt in dat we ons niet alleen richten op de ontwikkeling van het mentale en sociale aspect van de teamleden en het team, maar dat we het vanuit een breder perspectief benaderen. We belichten namelijk ook de emotionele, fysieke en spirituele delen van teamontwikkeling. Als ieder teamlid alle aspecten van zichzelf mag en kan inzetten, kan het team oprecht floreren.

Inhoud Teamontwikkeling

een lachende man en vrouw naast elkaar aan tafel tijdens het jaarprogramma teamontwikkeling. de vrouw schrijft met pen op papier

Opbouw Teamontwikkeling

Het Teamontwikkeling jaarprogramma heeft een vaste opbouw om een zo effectief en duurzaam mogelijk resultaat te creëren. We verdelen de meetings over één jaar en monitoren het proces nauwkeurig. We zorgen voor een prettige mix van theorie en praktijk, zodat iedere leerstijl aan de orde komt.

Lees meer

8 live dagen (fysiek of online)

Tijdens deze dagen gaan we aan de slag met de thema’s uit het programma. We zetten in op persoonlijke reflectie en gaan het gesprek met elkaar aan. Aan de hand van praktische oefeningen trainen we verschillende vaardigheden en je ervaart direct wat wel en niet voor jou werkt. We geven waardevolle tips en tricks maar bieden je vooral diepgaande inzichten. We sluiten de dag af met een opdracht.

7 dagdelen online coaching (supervisie)

Deze momenten worden idealiter 2 tot 3 weken na de live dag georganiseerd en zijn bedoeld om dieper in te gaan op de stof. We bespreken de opdracht die je mee hebt gekregen en behandelen de vragen of opmerkingen die je hebt. Er is ruimte voor coaching, nog meer oefenen en diepgaande reflectie. We bewegen mee op de behoefte die er op dat moment is.

3 online trainingsmodules

Ter voorbereiding van de live dagen zijn er 3 online trainingsmodules van 2,5 tot 3 uur die je op een eigen gekozen moment volgt. Jullie krijgen toegang tot een persoonlijke online leeromgeving. Aan de hand van filmpjes, opdrachten en visuals wordt de theorie over het betreffende onderwerp gedeeld. De (reflectie) antwoorden die jij en je collega’s online invullen, gebruiken we als input voor de live dagen.

Wat levert Teamontwikkeling op?

 • Voelbare verbinding en meer vertrouwen in het team
 • Versterkte autonomie en zelforganiserend vermogen van het team
 • Verbindend communiceren: meer openheid en betrokkenheid
 • Constructief omgaan met miscommunicaties en conflicten
 • Effectief gebruik maken van ieders kwaliteiten, behoeften en drijfveren
 • Duidelijke richting en positieve stuurkracht
 • Vitaal en krachtig team dat floreert
Iemand die een kaart vasthoudt met de tekst 'wat fijn dat jij zo leergierig bent' tijdens het teamontwikkeling jaarprogramma

Aanpak tijdens het Teamontwikkeling jaarprogramma?

Het uitgangspunt van elk jaarprogramma dat wij verzorgen is: haal eruit wat erin zit! We werken met kleine groepen: minimaal 6 en maximaal 12 mensen. Onze aanpak is persoonlijk en interactief. Er is ruimte om te experimenteren en de workshop is gericht op het opdoen van (succes)ervaringen. We hebben een nieuwsgierige houding en stimuleren de verbinding.

 

En de investering?

De exacte investering is afhankelijk van de groepsgrootte. Het jaarprogramma Teamontwikkeling is al te boeken vanaf € 3.795,- per persoon (exclusief 21% btw).

Neem voor een offerte op maat contact op via info@zakelijketrainer.nl of bel 085-0608940.

Wat zeggen jullie voorgangers?

‘We wilden bouwen aan meer vertrouwen en samenwerking. Dat is zeker behaald op een leerzame maar toch speelse manier. Er is meer openheid ontstaan onderling.’ Anky – Staedion

‘Goede sfeer tijdens de sessies. Ook voldoende interactie met de groep, waardoor iedereen een actieve houding had.’ Robin – Royal FloraHolland

Download brochure
Brochure Teamontwikkeling

PDF aanvraag

  Verstuur
  Download de pdf directDownload de pdf direct
  ZakelijkeTrainer.nl
  ZakelijkeTrainer.nl Garantie check:
  • Binnen 1 werkdag reactie
  • Persoonlijk advies
  • 2 weken bedenktijd
  • 100% kwaliteitsgarantie
  • Professionele trainers
  ZakelijkeTrainer.nl
  ZakelijkeTrainer.nl
  Offerte aanvragen / contact opnemen

   Verstuur
   ZakelijkeTrainer.nl