ZakelijkeTrainer.nl
ZakelijkeTrainer.nl
ZakelijkeTrainer.nl
ZakelijkeTrainer.nl ZakelijkeTrainer.nl
Leiderschap en management
ZakelijkeTrainer.nl ZakelijkeTrainer.nl
Teambuilding en communicatie

ZakelijkeTrainer.nl ZakelijkeTrainer.nl
Persoonlijke effectiviteit
ZakelijkeTrainer.nl ZakelijkeTrainer.nl
Vitaliteit en werkgeluk
ZakelijkeTrainer.nl
 

Vitaliteitsprogramma – fit op elk gebied

Het Vitaliteitsprogramma vergroot persoonlijke fitheid op elk gebied: fysiek, mentaal, emotioneel, sociaal en spiritueel. Tijdens het Vitaliteitsprogramma kiezen we voor een holistische aanpak. Dat wil zeggen dat we een brede visie op het menszijn hanteren. Wij zetten in op een verandering van binnenuit. Kiezen voor vitale medewerkers betekent kiezen voor een vitale organisatie met minder ziekteverzuim en optimale effectiviteit. Het Vitaliteitsprogramma is maatwerk: we stemmen de inhoud en oefeningen af op jullie situatie.

Energie, motivatie en veerkracht

De drie uitgangspunten van vitaliteit zijn: energie, motivatie en veerkracht. Dit zorgt samen voor bevlogenheid, welzijn en duurzame inzetbaarheid. De mate waarin iemand zich energiek voelt en gemotiveerd is om persoonlijke- of organisatie doelen te behalen heeft direct invloed op jullie organisatie. Ook het vermogen van jullie medewerkers om met dagelijkse problemen of uitdagingen om te gaan heeft weerslag op de gezondheid van het bedrijf.

Vitale mensen = een vitaal bedrijf

Als jullie medewerkers zich vitaal en krachtig voelen zal hun unieke en intrinsieke bijdrage aan (de missie van) jullie organisatie merkbaar zijn. Ruim 15% van de beroepsbevolking heeft een burn-out. Dat is een hoge kostenpost voor werkgevers. Maar hier kun je als bedrijf wat aan doen. Als er grondige aandacht is voor vitaliteit in een bedrijf neemt het verzuim gemiddeld met 15% af. En daarnaast melden vitale medewerkers zich bijna 40% minder vaak ziek. (bron: TNO)

Hoe zou het zijn als alle medewerkers zich fit voelen op elk gebied in hun leven? Dat is pure winst. Niet alleen voor hen, maar ook voor jullie organisatie.

Holistische aanpak

Het Vitaliteitsprogramma is ontwikkeld vanuit een holistische benadering, omdat wij ervan overtuigd zijn dat je altijd jezelf meeneemt naar je werk. We kijken naar alle aspecten van het leven van de deelnemers: fysiek, mentaal, emotioneel, sociaal en spiritueel. Door fit te worden op elk gebied, kan iemand zich daadwerkelijk krachtig en vitaal gaan voelen en gedragen.

Inhoud Vitaliteitsprogramma

vitale vrouw aan een tafel met een pen in haar hand en mensen om haar heen

Opbouw van het Vitaliteitsprogramma

Het Vitaliteitsprogramma heeft een vaste opbouw om een zo effectief en duurzaam mogelijk resultaat te creëren. We verdelen de meetings over één jaar en monitoren het proces nauwkeurig. We zorgen voor een prettige mix van theorie en praktijk, zodat iedere leerstijl aan de orde komt.

Lees meer

8 live dagen (fysiek of online)

Tijdens deze dagen gaan we aan de slag met de thema’s uit het programma. We zetten in op persoonlijke reflectie en gaan het gesprek met elkaar aan. Aan de hand van praktische oefeningen trainen we verschillende vaardigheden en je ervaart direct wat wel en niet voor jou werkt. We geven waardevolle tips en tricks maar bieden je vooral diepgaande inzichten. We sluiten de dag af met een opdracht.

7 dagdelen online coaching (supervisie)

Deze momenten worden idealiter 2 tot 3 weken na de live dag georganiseerd en zijn bedoeld om dieper in te gaan op de stof. We bespreken de opdracht die je mee hebt gekregen en behandelen de vragen of opmerkingen die je hebt. Er is ruimte voor coaching, nog meer oefenen en diepgaande reflectie. We bewegen mee op de behoefte die er op dat moment is.

3 online trainingsmodules

Ter voorbereiding van de live dagen zijn er 3 online trainingsmodules van 2,5 tot 3 uur die je op een eigen gekozen moment volgt. Jullie krijgen toegang tot een  persoonlijke online leeromgeving. Aan de hand van filmpjes, opdrachten en visuals wordt de theorie over het betreffende onderwerp gedeeld. De (reflectie) antwoorden die jij en je collega’s online invullen, gebruiken we als input voor de live dagen.

Wat levert het Vitaliteitsprogramma op?

 • Energieke, gemotiveerde en veerkrachtige medewerkers
 • Effectief omgaan met persoonlijke uitdagingen
 • Vitale en energieke medewerkers: burn-out preventie
 • Openheid: met elkaar in gesprek over vitaliteit
 • Minder ziekteverzuim (-15%): gezonde, krachtige en positieve organisatie
 • Verbindend communiceren: meer betrokkenheid
Iemand die een kaart vasthoudt met de tekst 'wat fijn dat jij zo leergierig bent' tijdens het teamontwikkeling jaarprogramma

Aanpak tijdens het Vitaliteitsprogramma?

Het uitgangspunt van elk ontwikkelprogramma dat wij verzorgen is: haal eruit wat erin zit! We werken met kleine groepen: minimaal 6 en maximaal 12 personen. Onze aanpak is persoonlijk en interactief. Er is ruimte om te experimenteren en de workshop is gericht op het opdoen van (succes)ervaringen. We hebben een nieuwsgierige houding en stimuleren de verbinding.

En de investering?

De exacte investering is afhankelijk van de groepsgroot- te. Het  Vitaliteitsprogramma is al te boeken vanaf € 3.395,- per persoon (exclusief 21% btw).

Neem voor een offerte op maat contact op via info@zakelijketrainer.nl of bel 085-0608940.

Wat zeggen jullie voorgangers?

‘Het was ontspannen, actief met daarin tips en trucs waar mensen iets aan hadden.’
Laura – Werkzaak Rivierenland

‘Goed, snel, duidelijk en vriendelijk contact. Een duidelijke offerte en meegedacht met onze wensen.’
Esther – PLUS Retail

Download brochure
Brochure Vitaliteitsprogramma

PDF aanvraag

  Verstuur
  Download de pdf directDownload de pdf direct
  ZakelijkeTrainer.nl
  ZakelijkeTrainer.nl Garantie check:
  • Binnen 1 werkdag reactie
  • Persoonlijk advies
  • 2 weken bedenktijd
  • 100% kwaliteitsgarantie
  • Professionele trainers
  ZakelijkeTrainer.nl
  ZakelijkeTrainer.nl
  Offerte aanvragen / contact opnemen

   Verstuur
   ZakelijkeTrainer.nl