Training Coachvaardigheden

Intro

Training Coachvaardigheden, jij inspireert en motiveert

Training CoachvaardighedenHoe haal jij het beste uit je mensen? Hoe zorg jij ervoor dat jouw teamleden zich ontwikkelen naar een hoger niveau? Hoe creëer je een vertrouwelijke en open sfeer op de afdeling? Naast leidinggevende zijn, is het belangrijk dat je een coach bent voor jouw medewerkers. Je beoordeelt mensen niet alleen op hun werk, maar begeleidt ze ook bij hun uitdagingen en wensen richting de toekomst. Je inspireert hen om zich verder te ontwikkelen. Daar heb jij als leidinggevende uiteindelijk ook profijt van. Mensen die goed in hun vel zitten, zich gewaardeerd voelen en weten dat er naar hen wordt geluisterd, presteren beter.

Tijdens de training Coachvaardigheden leer jij alle fijne kneepjes van het coachingsvak. Naast een stuk theorie duiken we ook de praktijk in. Zo heb jij meteen de vaardigheden onder de knie.

De training Coachvaardigheden wordt incompany aangeboden en op maat gegeven.

Inhoud

Coachvaardigheden | Inspireren en begeleiden

Wat is coaching precies en wat heb je nodig om een goede coach te zijn. Tijdens de training Coachvaardigheden staan we eerst stil bij een stukje theorie. Wat is het verschil tussen een leidinggevende en een coach? Je komt erachter dat de ene functie niet zonder de andere kan om succesvol te zijn. Wanneer je dit duidelijk hebt, gaan we aan de slag.

Coachvaardigheden | Omgaan met emoties

Een goede coach kan door het stellen van de juiste vragen de onderliggende wens van de gecoachte boven water krijgen. Zodra de gewenste situatie helder is, kijk je samen welke stappen er genomen moeten worden om daar te komen. Soms is het nodig om even terug te kijken voordat je vooruit kan. Hoe pak je dit aan? Waar moet je opletten? Hoe ga je om met emoties? Hoe creëer jij vertrouwen en een open sfeer. Als jij jouw rol als coach professioneel oppakt begeleid jij jouw teamleden naar een hoger niveau. Dat is fijn voor de gecoachte medewerker, maar jullie organisatie heeft daar ook profijt bij. Gemotiveerde medewerkers presteren beter. Jouw rol als leidinggevende wordt door de coachvaardigheden een stuk interessanter.

Inhoud training Coachvaardigheden

 • Ontwikkelen van soft skills
 • Verband tussen inspirerend leiderschap en coachvaardigheden
 • Je eigen coachvraag in beeld
 • Omgaan met emoties
 • Oefeningen gesprekstechnieken

Bovenstaande inhoud is een indicatie van de mogelijkheden, de training wordt op maat aangeboden.

Resultaten

Resultaten

Na het volgen van de training Coachvaardigheden begeleid jij jouw teamleden op een inspirerende manier. Jij weet welke kant ze op willen. Door het stellen van de juiste vragen en goed te luisteren weet jij waar ze behoefte aan hebben en groeien ze door naar een hoger niveau. Door de coachvaardigheden ben jij als leidinggevende een betrokken en inspirerende teamleider.

 • Jij beheerst de kernvaardigheden als luisteren, doorvragen, invoelen, provoceren en meedenken en kunt deze op de juiste momenten en bij de juiste personen inzetten
 • Jij weet de functie van leidinggevende en coach in de praktijk goed te combineren
 • Je weet hoe je als leidinggevende een open en vertrouwelijke sfeer kunt creëren op de werkvloer
 • Jouw medewerkers voelen zich gemotiveerd
 • Jij begeleidt op een succesvolle en inspirerende manier
Doelgroep

Voor wie?

De training Coachvaardigheden wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Deze training is dan ook geschikt voor iedereen die meer wil weten over coachvaardigheden. Voor deze doelgroepen kan de training in het bijzonder interessant zijn:

 • Leidinggevenden
 • HRM
 • Bedrijfscoaches
 • Vertrouwenspersonen (intern begeleiders)
 • Hulp- en zorgverleners
 • (Zakelijke) dienstverleners
 • Teams die (willen leren) coachen

Benieuwd of de training Coachvaardigheden bij jullie past? Wij denken graag met je mee. Neem contact op voor vrijblijvend advies: 015 – 364 97 91 of mail naar info@zakelijketrainer.nl.

Investering

Investering

Het trainen en ontwikkelen van teams (directie, management, professionals) is een investering in tijd en geld maar levert nóg meer op. Goed getrainde soft skills zijn onmisbaar in een succesvolle en gezonde organisatie. Het voorkomt stress, uitval door ziekte en laat mensen optimaal functioneren.

Ons aanbod is altijd op maat en we denken graag mee over de mogelijkheden binnen jullie budget. Neem contact op via 015 – 364 97 91 voor vrijblijvend advies of vul hiernaast het offerteaanvraagformulier in en ontvang geheel vrijblijvend een overzicht van de investering op basis van jullie wensen.

Interesse?

Interesse

Heb je interesse in deze training of wil je vrijblijvend en persoonlijk advies, dan kun je contact met ons opnemen door:
· hiernaast het offerteaanvraagformulier in te vullen
· een mail te sturen naar info@zakelijketrainer.nl
· of te bellen naar 015 – 364 97 91

Als je liever hebt dat wij contact opnemen met jou, vul dan hieronder je naam, e-mailadres en telefoonnummer in en we nemen binnen 1 werkdag contact met jou op.

Geïnteresseerd in de training Coachvaardigheden? Vul dan nu hiernaast het offerteaanvraagformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Meer achtergrondinformatie lezen over deze training?  Download hier het PDF bestand

Hiernaast bieden wij onder andere de volgende communicatie trainingen aan: training Communicatie vaardigheden, de workshop Coachend leidinggeven en de Verbindend communiceren workshop.