Training Creatief denken

Intro

Training Creatief denkenCreatief denken, prikkel je geest

Out of the box denken. Of, buiten de gebaande paden denken. Doorbreek denkpatronen. Breekt het zweet je al uit als je dit hoort? Heb jij moeite om creatief te zijn onder druk. Toch wordt dit van je verwacht. Sterker nog creatief denken is vandaag de dag een must. Je moet je onderscheiden van je concurrent. Innovatie is hierbij een sleutelwoord.

Tijdens de training Creatief denken leren we je los te komen van de vaste kaders en gewoontes. Door interactieve oefeningen leren we je out of the box te denken. We gebruiken hier onderwerpen voor uit jullie organisatie. Zo begeleiden we je naar ander inzicht en andere oplossingen. Het zijn manieren waar je later in de praktijk nog profijt van zult hebben. We prikkelen je geest en stimuleren je te innoveren.

De training Creatief denken wordt incompany aangeboden en op maat gegeven. 

Inhoud

Creatief denken | Van idee naar stappenplan

Leer de controle over je geest los te laten. Dat is eigenlijk de eerste stap bij creatief denken. Zo krijgen jouw gedachten de vrijheid om te komen en te gaan. Vervolgens ontstaan de meest creatieve ideeën. Tijdens de training Creatief denken krijg je inzicht in je eigen denkproces. Creativiteit komt vooral op gang in een groep, tijdens bijvoorbeeld een brainstormsessie. Tijdens de training Creatief denken leer je hoe je elkaars manier van denken versterkt. Wanneer jullie je krachten bundelen vergroot je de kans om tot een innoverend idee te komen.

Creatief denken | Voor elk probleem een oplossing

Hebben jullie binnen de organisatie een uitdaging dat vraagt om een creatieve oplossing? Indien gewenst kunnen we dit tijdens de training bespreken. Zo ervaar jezelf direct hoe een creatief proces werkt. Wat zijn de vervolgstappen wanneer er een creatieve oplossing is bedacht? Een creatief idee bedenken is natuurlijk een belangrijke stap, maar het moet wel uitvoerbaar zijn. Een volgende stap is een stappenplan. Hoe je dat aanpakt, leer je tijdens de training. Je krijgt handvatten mee die jullie meteen in de praktijk kunnen toepassen.

Inhoud van de training Creatief denken

 • Hoe train je een creatieve geest
 • Brainstorm: hoe stimuleer je een nieuwsgierige houding
 • Oefenen: samenwerken naar een creatieve oplossing
 • Tips & trucs: implementatieplan
 • Hoe werkt een creatief proces?

Bovenstaande inhoud is een indicatie van de mogelijkheden, de training wordt op maat aangeboden.

Resultaten

Resultaten

Na het volgen van de training Creatief denken durf jij out of the box te denken. Jij bent je bewust hoe je creatieve geest werkt en hoe je dit kunt stimuleren bij jezelf, maar ook bij anderen. Vervolgens weet jij hoe je een innovatieve oplossing kunt ombuigen naar implementatie. Creatief denken, jij kunt het. Je kent de denkpatronen en belemmerende overtuigingen

 • Jij kunt creatief denken bij anderen stimuleren
 • Je hebt de kracht van brainstormen ervaren
 • Creatief denken onder druk? Jij kunt dat!
 • Jij kunt een innovatief idee integreren binnen de organisatie
Doelgroep

Voor wie?

De training Creatief denken wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Deze training is dan ook geschikt voor iedereen die meer wil weten over creatief denken. Voor deze doelgroepen kan de training in het bijzonder interessant zijn:

 • (Strategisch) adviseurs
 • Beleidsmakers
 • Marketing teams
 • Sales/verkoop teams
 • Zelfsturende teams
 • Young potentials
 • Teams die creatieve oplossingen (willen) bieden of nodig hebben

Benieuwd of de training Creatief denken bij jullie past? Wij denken graag met je mee. Neem contact op voor vrijblijvend advies: 015 – 364 97 91 of mail naar info@zakelijketrainer.nl.

Investering

Investering

Het trainen en ontwikkelen van teams (directie, management, professionals) is een investering in tijd en geld maar levert nóg meer op. Goed getrainde soft skills zijn onmisbaar in een succesvolle en gezonde organisatie. Het voorkomt stress, uitval door ziekte en laat mensen optimaal functioneren.

Ons aanbod is altijd op maat en we denken graag mee over de mogelijkheden binnen jullie budget. Neem contact op via 015 – 364 97 91 voor vrijblijvend advies of vul hiernaast het offerteaanvraagformulier in en ontvang geheel vrijblijvend een overzicht van de investering op basis van jullie wensen.

Interesse?

Interesse

Heb je interesse in deze training of wil je vrijblijvend en persoonlijk advies, dan kun je contact met ons opnemen door:
· hiernaast het offerteaanvraagformulier in te vullen
· een mail te sturen naar info@zakelijketrainer.nl
· of te bellen naar 015 – 364 97 91

Als je liever hebt dat wij contact opnemen met jou, vul dan hieronder je naam, e-mailadres en telefoonnummer in en we nemen binnen 1 werkdag contact met jou op.

Geïnteresseerd in de training Creatief denken? Vul hiernaast het offerteaanvraagformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Meer achtergrondinformatie lezen over deze training? Download hier het PDF bestand

Hiernaast bieden wij onder andere de volgende persoonlijke effectiviteit trainingen aan: training Talentontwikkeling, training Vitaliteit en de workshop Creatief denken.

Referenties ZakelijkeTrainer.nl