Training Leiderschap

Intro

Training LeiderschapTraining Leiderschap, inspireren, motiveren en coachen

Als leidinggevende moet je meerdere ballen hooggehouden. Er wordt verwacht dat jouw team bepaalde doelen haalt, binnen een bepaald termijn. Daarnaast moet je zorgen dat iedereen gemotiveerd is om die doelen ook te kunnen halen. Het één zal je beter af gaan, dan het andere. Hoe zorg je dat dit in balans is? Maar hoe zorg je ook, dat jij iedere dag weer plezier hebt in jouw rol als leidinggevende. Wanneer jij goed in je vel zit en je prettig voelt bij wat je doet, straal je dat ook uit op anderen en ben jij een krachtige en inspirerende leidinggevende.

Tijdens de training Leiderschap staan we stil bij de verschillende facetten van het leiderschap. Welke leiderschapsstijl past het beste bij jou en waarom? Natuurlijk doen we ook aan zelfreflectie. Geen mens is hetzelfde. Hoe reageer jij op de verschillende mensen in jouw team?

Door te inspireren, motiveren en coachen krijg jij jouw medewerkers in beweging en beleef jij plezier in jouw rol als leidinggevende. Tijdens de training Leiderschap leren we jou de fijne kneepjes van het vak.

De training Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

Inhoud

Leiderschap | Van macht naar kracht

Het theoriegedeelte bestaat voornamelijk uit het behandelen van situationeel leiderschap van Ken Blancard. We bespreken de voorkeurstijlen, en kijken welke het beste bij jou past. Om hier achter te komen doen we verschillende oefening maar doe je ook een persoonlijk onderzoek. Wat zijn jouw sterke punten en wat zijn jouw uitdagingen? Hoe kom je over en hoe wil je over komen?

Tijdens de training houden we jou een spiegel voor. De resultaten zijn vaak verrassend en spannend.

Leiderschap | Kwaliteiten en uitdagingen herkennen

Als leidinggevende wordt er ook van je verwacht dat je de kwaliteiten en uitdagingen bij je teamleden herkent. Tijdens de training krijg je praktische handvatten hoe je dit kunt herkennen en wat je er vervolgens mee kunt doen. Wat kunnen we leren van anderen? We staan stil bij bekende leiders. Hoe inspireren zij hun medewerkers? Hoe kun jij dat vertalen naar jouw team. En ook belangrijk, hoe bewaak jij de sfeer binnen jullie team? Is er bijvoorbeeld ruimte voor feedback, wat doen jullie aan teambuilding. Na het volgen van de training Leiderschap sta jij te popelen om aan de slag te gaan, samen met je team op weg naar succesvol resultaat.

Inhoud van de training Leiderschap

 • Theorie: Situationeel leiderschap
 • Oefenen: welke voorkeursstijl past bij jou?
 • Tips & trucs: herken en benut sterke punten en uitdagingen bij je teamleden
 • Zelfreflectie
 • Hoe motiveer, inspireer en coach jij?

Bovenstaande inhoud is een indicatie van de mogelijkheden, de training wordt op maat aangeboden. 

Resultaten

Resultaten

Na het volgen van de training Leiderschap ben jij een leidinggevende die inspireert, motiveert en coacht. Je straalt zelfvertrouwen uit en jouw teamleden voelen zich op hun gemak bij jou. Jij kent de voorkeurstijlen en kunt deze toepassen in de praktijk. Jouw team behaalt succesvol de doelen, binnen de deadline. Jij weet je medewerkers effectief te motiveren met resultaat en plezier.

 • Jij weet wat situationeel leiderschap inhoudt en hoe je dit in de praktijk kunt toepassen
 • Je kent de voorkeurstijlen en weet welke het beste bij jou past
 • Je hebt ervaren hoe je het beste kunt halen uit jouw medewerkers; de sterke punten en de uitdagingen
 • Je weet hoe je de teamspirit kunt bewaken
 • Jij bent een krachtig en inspirerend leider
Doelgroep

Voor wie?

De training Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Deze training is dan ook geschikt voor iedereen die meer wil weten over leiderschap. Voor deze doelgroepen kan de workshop in het bijzonder interessant zijn:

 • Businesspartners/directieleden
 • Leiders
 • Leidinggevenden
 • Managers
 • Teamleiders
 • Projectleiders
 • Afdelingshoofden
 • Young potentials
 • Teams die leiding (willen) geven

Benieuwd of de training Leiderschap bij jullie past? Wij denken graag met je mee. Neem contact op voor vrijblijvend advies: 015 – 364 97 91 of mail naar info@zakelijketrainer.nl.

Investering

Investering

Het trainen en ontwikkelen van teams (directie, management, professionals) is een investering in tijd en geld maar levert nóg meer op. Goed getrainde soft skills zijn onmisbaar in een succesvolle en gezonde organisatie. Het voorkomt stress, uitval door ziekte en laat mensen optimaal functioneren.

Ons aanbod is altijd op maat en we denken graag mee over de mogelijkheden binnen jullie budget. Neem contact op via 015 – 364 97 91 voor vrijblijvend advies of vul hiernaast het offerteaanvraagformulier in en ontvang geheel vrijblijvend een overzicht van de investering op basis van jullie wensen.

Interesse?

Interesse

Heb je interesse in deze training of wil je vrijblijvend en persoonlijk advies, dan kun je contact met ons opnemen door:
· hiernaast het offerteaanvraagformulier in te vullen
· een mail te sturen naar info@zakelijketrainer.nl
· of te bellen naar 015 – 364 97 91

Als je liever hebt dat wij contact opnemen met jou, vul dan hieronder je naam, e-mailadres en telefoonnummer in en we nemen binnen 1 werkdag contact met jou op.

Geïnteresseerd in de training Leiderschap? Vul hiernaast het offerteaanvraagformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Meer achtergrondinformatie lezen over deze training?  Download hier het PDF bestand

Hiernaast bieden wij onder andere de volgende leiderschap trainingen aan: training Persoonlijk leiderschap, training Projectmanagement en de workshop Leiderschap.

Referenties ZakelijkeTrainer.nl