Training Netwerken

Intro

Training NetwerkenTraining Netwerken: geven en nemen, luisteren en vragen

Het hebben van een goed netwerk is van groot belang voor je carrière. Je hoort het vaak om je heen, een nieuwe baan of een nieuwe opdracht krijgt iemand vaak via via. Maar denk ook aan nieuwe klantencontacten, daar is een netwerk ontzettend handig voor. Hoe bouw je een netwerk op? En hoe behoud je vervolgens je contacten? Gelukkig kun je dat leren.

Tijdens de training Netwerken krijg je allereerst meer inzicht in het proces van netwerken. Wat is het en waarom is het zo belangrijk. Niet alleen krijg je tips hoe jij aan goede contacten komt, ook staan we stil bij jouw toegevoegde waarde voor anderen. Waarom wil iemand met jou in contact komen, en vervolgens blijven. Netwerken betekent, geven en nemen, luisteren en vragen. De basis is eigenlijk omgaan met mensen. En als je dat op de juiste manier doet, is het niet alleen functioneel, maar nog leuk ook.

De training Netwerken wordt incompany aangeboden en op maat gegeven.

Inhoud

Netwerken | Communicatie

Wanneer jij de juiste mensen kent, blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kom je in contact met andere relaties. Dat geldt voor de ander ook. Tijdens de training Netwerken staan we stil bij de wat en waarom vraag. Pas wanneer jij weet waarom netwerken belangrijk is, sta jij open om nieuwe, duurzame contacten aan te gaan. Naar wie ben jij op zoek en waar kun je ze vinden? Zodra je dit inzichtelijk hebt gaan we aan de slag. Het maken van goede contacten heeft vooral te maken met communicatie. Hoe kom jij over? Tijdens gesprekssimulaties wordt duidelijk hoe anderen jou zien. Niet alleen leuk om te doen, maar heel zinvol. Je zult zien dat je met non-verbale communicatie een hoop kunt bereiken, maar ook afstoten.

Netwerken | Storytelling

Je krijgt tips en adviezen hoe om te gaan met contact, bijvoorbeeld op een netwerkborrel. Hoe vertel jij je verhaal? Heb jij een pakkende boodschap? We gaan aan de slag met storytelling. Netwerken vindt vandaag de dag ook plaats via sociale media, denk aan LinkedIn, Twitter en Facebook. Makkelijk en laagdrempelig, maar de valkuilen liggen daarentegen ook op de loer. Tijdens de training leer jij hiermee om te gaan.

Inhoud van de training Netwerken

 • Theorie: wat en waarom netwerken
 • Naar wie ben jij op zoek?
 • Wat is jouw toegevoegde waarde?
 • Storytelling: wat is jouw verhaal?
 • Online netwerken: social media

Bovenstaande inhoud is een indicatie van de mogelijkheden, de training wordt op maat aangeboden.

Resultaten

Resultaten

Na het volgen van de training ben jij enthousiast over netwerken. Jij ziet dat dit een handig middel is om nieuwe contacten op te doen en te behouden. Bovendien brengt netwerken jou inzicht op nieuwe ontwikkelingen. Je hebt ervaren hoe je netwerken functioneel kunt inzetten, op zo’n manier dat het ontspannen plaatsvindt. Jij kent je rol, en weet hoe je je verhaal kunt vertellen tijdens een netwerkborrel, maar ook op sociale media.

 • Jij weet naar welke contacten jij op zoek bent, en waar je ze kunt vinden
 • Je hebt ervaren wat jouw toegevoegde waarde is voor de contacten in jouw netwerk
 • Storytelling: jij weet hoe je jouw boodschap kunt vertellen
 • Luisteren en de juiste vragen stellen
 • Jij komt zelfverzekerd over en mensen vinden het prettig om met jou om te gaan.
Doelgroep

Voor wie?

De training Netwerken wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Deze training is dan ook geschikt voor iedereen die meer wil weten over netwerken. Voor deze doelgroepen kan de training in het bijzonder interessant zijn:

 • Leidinggevenden
 • Projectteams
 • Young potentials
 • HRM: Loopbaanontwikkeling
 • In- en verkoop teams
 • Marketing teams
 • Vertegenwoordigers
 • Teams die hun netwerk willen uitbreiden en/of onderhouden

Benieuwd of de training Netwerken bij jullie past? Wij denken graag met je mee. Neem contact op voor vrijblijvend advies: 015 – 364 97 91 of mail naar info@zakelijketrainer.nl.

Investering

Investering

Het trainen en ontwikkelen van teams (directie, management, professionals) is een investering in tijd en geld maar levert nóg meer op. Goed getrainde soft skills zijn onmisbaar in een succesvolle en gezonde organisatie. Het voorkomt stress, uitval door ziekte en laat mensen optimaal functioneren.

Ons aanbod is altijd op maat en we denken graag mee over de mogelijkheden binnen jullie budget. Neem contact op via 015 – 364 97 91 voor vrijblijvend advies of vul hiernaast het offerteaanvraagformulier in en ontvang geheel vrijblijvend een overzicht van de investering op basis van jullie wensen.

Interesse?

Interesse

Heb je interesse in deze training of wil je vrijblijvend en persoonlijk advies, dan kun je contact met ons opnemen door:
· hiernaast het offerteaanvraagformulier in te vullen
· een mail te sturen naar info@zakelijketrainer.nl
· of te bellen naar 015 – 364 97 91

Als je liever hebt dat wij contact opnemen met jou, vul dan hieronder je naam, e-mailadres en telefoonnummer in en we nemen binnen 1 werkdag contact met jou op.

Geïnteresseerd in de training Netwerken? Vul hiernaast het offerteaanvraagformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Meer achtergrondinformatie lezen over deze training?  Download hier het PDF bestand

Hiernaast bieden wij onder andere de volgende communicatie trainingen aan: training Personal brandingtraining Relatiemanagement en de workshop Netwerken

Referenties ZakelijkeTrainer.nl