Training Relatiemanagement

Intro

Training RelatiemanagementTraining Relatiemanagement, duurzame, zakelijke relaties

Bij het aangaan en behouden van zakelijke relaties is verbinding het sleutelwoord. Verbinden is voor de mens een natuurlijke aangelegenheid. Toch gaat het de één beter af dan de ander. Bovendien is het bouwen aan duurzame relaties een tweede stap. Hoe ga jij functioneel om met een zakelijke relatie en leg je ook een stevige basis voor de komende jaren, maar vooral hoe zorg je dat relatiemanagement leuk is?

Persoonlijk contact staat centraal. Is dat echt het geval bij jou? Luister jij goed naar de ander, kun jij tussen de regels door lezen wat de achterliggende boodschap is? Als je dat kunt ben je van toegevoegde waarde voor de ander. Tijdens de training Relatiemanagement wisselen we theorie af met actieve oefeningen. Zo leer jij hoe je moet bouwen aan zakelijke relaties en hoe je ze onderhoudt.

De training Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

Inhoud

Relatiemanagement | Zelfreflectie

Hoe zie jij jezelf? Hoe kom je op anderen over? Tijdens de training Relatiemanagement besteden we aandacht aan zelfreflectie. De relatie die jij met jezelf hebt, heeft invloed op jouw relaties met anderen. Hoe tevreden ben jij met jezelf? Tijdens gesprekssimulaties kom je erachter hoe je overkomt op mensen. Soms best confronterend, maar vooral verrassend en leuk. Je merkt dat je zelfvertrouwen groeit en dat straal je uit op anderen.

Relatiemanagement | Communicatie

Relaties kunnen complex zijn, niet alleen privé, ook zakelijk. Conflicten kunnen ook op de werkvloer ontstaan, dit kun je voorkomen. Tijdens de training Relatiemanagement krijg je handvatten uitgereikt om onduidelijkheden weg te nemen. Klopt jouw vooroordeel wel? En stroken jouw verwachtingen met de werkelijkheid? Communicatie is hierbij een belangrijk middel. Naast theorie leer je door oefeningen hoe je het beste uit jezelf en de ander kunt halen zodat jij duurzame relaties kunt aangaan.

Inhoud van de training Relatiemanagement

 • Theorie: relaties en relatiemanagement
 • Zelfreflectie: welke relatie heb jij met jezelf?
 • Oefenen: verbale en non-verbale communicatie
 • Tips & trucs: voorkom conflicten
 • Luisteren, geven en nemen

Bovenstaande inhoud is een indicatie van de mogelijkheden, de training wordt op maat aangeboden.

Resultaten

Resultaten

Na het volgen van de training Relatiemanagement zie je het belang in van duurzame relaties. Jij bent je bewust van jezelf en hoe je op anderen overkomt. Jij weet hoe je conflicten kunt voorkomen. Jij hebt ervaren hoe je je oprecht kunt interesseren in iemand anders en kunt je communicatie sturen en aanpassen op de ander.

 • Jij bent je bewust van de relatie die je met jezelf hebt
 • Je voelt je goed en straalt zelfvertrouwen uit
 • Jij kunt negatieve overtuigingen ombuigen naar positieve overtuigingen
 • Je hebt ervaren hoe je kunt bouwen aan duurzame relaties
 • Jij weet de tips en trucs hoe je je oprecht kunt interesseren in iemand
Doelgroep

Voor wie?

De training Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Deze training is dan ook geschikt voor iedereen die meer wil weten over relatiemanagement. Voor deze doelgroepen kan de training in het bijzonder interessant zijn:

 • Businesspartners/directieleden
 • Managementleden
 • Accountmanagers
 • In- en verkoop teams
 • Zelfsturende teams
 • Marketing teams
 • Nieuwe/samengevoegde teams
 • Teams die duurzame relaties willen aangaan

Benieuwd of de training Relatiemanagement bij jullie past? Wij denken graag met je mee. Neem contact op voor vrijblijvend advies: 015 – 364 97 91 of mail naar info@zakelijketrainer.nl.

Investering

Investering

Het trainen en ontwikkelen van teams (directie, management, professionals) is een investering in tijd en geld maar levert nóg meer op. Goed getrainde soft skills zijn onmisbaar in een succesvolle en gezonde organisatie. Het voorkomt stress, uitval door ziekte en laat mensen optimaal functioneren.

Ons aanbod is altijd op maat en we denken graag mee over de mogelijkheden binnen jullie budget. Neem contact op via 015 – 364 97 91 voor vrijblijvend advies of vul hiernaast het offerteaanvraagformulier in en ontvang geheel vrijblijvend een overzicht van de investering op basis van jullie wensen.

Interesse?

Interesse

Heb je interesse in deze training of wil je vrijblijvend en persoonlijk advies, dan kun je contact met ons opnemen door:
· hiernaast het offerteaanvraagformulier in te vullen
· een mail te sturen naar info@zakelijketrainer.nl
· of te bellen naar 015 – 364 97 91

Als je liever hebt dat wij contact opnemen met jou, vul dan hieronder je naam, e-mailadres en telefoonnummer in en we nemen binnen 1 werkdag contact met jou op.

Geïnteresseerd in de training Relatiemanagement? Vul hiernaast het offerteaanvraagformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Meer achtergrondinformatie lezen over deze training?  Download hier het PDF bestand

Hiernaast bieden wij onder andere de volgende communicatie trainingen aan: training Personal brandingtraining Conflicthantering en de workshop Verbindend communiceren.

Referenties ZakelijkeTrainer.nl