Training Talentontwikkeling

Intro

Training TalentontwikkelingTraining Talentontwikkeling, talenten benutten en stimuleren

Weet jij wat jouw talenten zijn? Veel mensen weten eigenlijk niet wat talenten zijn, en noemen steevast hun vaardigheden op. Hoewel je beide kunt ontwikkelen, zijn dit toch twee verschillende dingen. Een vaardigheid kun je aanleren, een talent is aangeboren. Tijdens de training Talentontwikkeling ga je op zoek naar jouw talenten. Vervolgens kijken we hoe je deze talenten kunt toepassen op je werk. Welke talenten zie jij bij je collega’s? Hoe kunnen jullie hiervan gebruik maken binnen jullie team?

Tijdens de training Talentontwikkeling kijken we welke talenten jullie bezitten en waar jullie op de werkvloer behoefte aan hebben. We doen oefenen waarin jullie leren hoe je elkaars talenten kan benutten en stimuleren. Een slimme manier van samenwerken.

De training Talentontwikkeling wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

Inhoud

Talentontwikkeling | Herken het talent

Wat is een talent? Een talent zegt iets over jou. Het zit van binnen en is niet aangeleerd. Creativiteit of leiderschap, zijn bijvoorbeeld beiden talenten. Je bent er goed in, en je vindt het leuk. Het is iets wat je van nature geneigd bent om te doen. Een talent wil graag podium om zichzelf te laten zien. Wanneer je iets met passie doet, ben je gemotiveerd. Hoe mooi zou het zijn, als jij – maar ook je collega’s – van je talenten gebruik maken op de werkvloer. Daar heeft iedereen profijt van.

Talentontwikkeling | Benut het talent

Tijdens de training Talentontwikkeling staan we stil bij de betekenis van talenten. Jullie gaan op onderzoek naar de talenten bij elkaar. Vervolgens bekijken we hoe jullie deze kunnen inzetten. Hoe zorg je dat het juiste talent op de juiste plek zit? En hoe zit het met jullie uitdagingen? Natuurlijk krijg je hier ook tips en adviezen voor.

Inhoud van de training Talentontwikkeling

 • Theorie: wat is een talent?
 • Herken het talent: welke talenten heb jij?
 • Herken de talenten bij je collega’s
 • Tips & trucs: hoe zet je talenten in op de werkvloer
 • Oefenen: elkaars talenten stimuleren

Bovenstaande inhoud is een indicatie van de mogelijkheden, de training wordt op maat aangeboden.

Resultaten

Resultaten

Na het volgen van de training Talentontwikkeling weet jij wat een talent is. Jij kunt een talent onderscheiden van een vaardigheid. Jij herkent talenten bij een ander. Jij hebt ervaren hoe je talenten kunt stimuleren bij anderen. Niet alleen jouw zelfvertrouwen groeit, jij zorgt ervoor dat anderen ook zekerder zijn van zichzelf. De samenwerking binnen jullie team wordt hierdoor geoptimaliseerd.

 • Jij weet wat een talent is
 • Je hebt ervaren welke talenten jijzelf bezit en hoe je hier gebruik van kunt maken op de werkvloer
 • Jij herkent talenten bij anderen en kunt deze inzetten zodat jullie hier optimaal gebruik van maken op het werk
 • Jij stimuleert anderen hun talenten te ontwikkelen
 • Doordat jullie elkaars talenten (her)kennen en benutten, optimaliseert jullie samenwerking
Doelgroep

Voor wie?

De training Talentontwikkeling wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Deze training is dan ook geschikt voor iedereen die meer wil weten over het ontwikkelen van talenten. Voor deze doelgroepen kan de training in het bijzonder interessant zijn:

 • Leidinggevenden
 • Young potentials
 • Zelfsturende teams
 • HRM: Loopbaan- en talentontwikkeling
 • Nieuwe/samengevoegde teams
 • Teams die willen werken met talenten

Benieuwd of de training Talentontwikkeling bij jullie past? Wij denken graag met je mee. Neem contact op voor vrijblijvend advies: 015 – 364 97 91 of mail naar info@zakelijketrainer.nl.

Investering

Investering

Het trainen en ontwikkelen van teams (directie, management, professionals) is een investering in tijd en geld maar levert nóg meer op. Goed getrainde soft skills zijn onmisbaar in een succesvolle en gezonde organisatie. Het voorkomt stress, uitval door ziekte en laat mensen optimaal functioneren.

Ons aanbod is altijd op maat en we denken graag mee over de mogelijkheden binnen jullie budget. Neem contact op via 015 – 364 97 91 voor vrijblijvend advies of vul hiernaast het offerteaanvraagformulier in en ontvang geheel vrijblijvend een overzicht van de investering op basis van jullie wensen.

Interesse?

Interesse

Heb je interesse in deze training of wil je vrijblijvend en persoonlijk advies, dan kun je contact met ons opnemen door:
· hiernaast het offerteaanvraagformulier in te vullen
· een mail te sturen naar info@zakelijketrainer.nl
· of te bellen naar 015 – 364 97 91

Als je liever hebt dat wij contact opnemen met jou, vul dan hieronder je naam, e-mailadres en telefoonnummer in en we nemen binnen 1 werkdag contact met jou op.

Geïnteresseerd in de training Talentontwikkeling? Vul hiernaast het offerteaanvraagformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Meer achtergrondinformatie lezen over deze training?  Download hier het PDF bestand

Hiernaast bieden wij onder andere de volgende leiderschap trainingen aan: training Netwerken, training Stressmanagement of de workshop Talentontwikkeling.