Training Teambuilding

Intro

Training TeambuildingTraining Teambuilding, optimaal samenwerken begint bij jezelf

‘Je ziet je collega’s vaker dan je partner’, wordt weleens gezegd. Toch klopt dat wel, zeker als je fulltime werkt. Willen jullie goed blijven presteren, dan is het belangrijk dat de sfeer optimaal is en blijft. Dat kan best lastig zijn, zeker als er binnen het team grote verschillen zijn. Of wanneer een collega langdurig is uitgeschakeld of wanneer er een reorganisatie plaatsvindt, juist op zulke momenten is teambuilding belangrijk. Hoe je dat doet? Dat leer je tijdens de training Teambuilding.

Optimaal samenwerken begint bij jezelf. Wat is jouw rol en toegevoegde waarde binnen het team? Hoe geven jullie elkaar feedback? Wat is jullie missie? Met deze vragen gaan we aan de slag. We doen gesprekssimulaties om naar elkaars communicatie te kijken en ontdekken hoe jullie de samenwerking kunnen optimaliseren. Er wordt hard gewerkt, veel geleerd, maar er is ook ruimte voor interactie en natuurlijk wordt er gelachen. Na deze training halen jullie meer uit jezelf en uit elkaar.

De training Teambuilding wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

Inhoud

Teambuilding | Ieders unieke bijdrage

Hoe ziet jouw collega jou? Strookt dat met hoe jij denkt dat je overkomt? Willen jullie voor een optimale samenwerking gaan en aan de teambuilding werken dan is het goed hier bij stil te staan. Wanneer je elkaar beter kent, creëer je wederzijds begrip. Optioneel kunnen jullie gebruik van verschillende methodes, zoals Belbin teamrollen, MapsTell of TMA profielen (Talent Management Analyse). Door de unieke profielen en bijbehorende oefeningen krijgen jullie inzicht in ieders unieke bijdrage en die van de ander.

Teambuilding | Samen werken aan een gezamenlijk doel

Binnen een team heeft iedereen zijn eigen taken en verantwoordelijkheden, maar jullie werken aan een gezamenlijk doel. Iedereen heeft zijn eigen rol en kwaliteiten. Hoe zorgen jullie ervoor dat alle neuzen dezelfde kant opstaan? En dat alle kwaliteiten worden benut? Tijdens de training Teambuilding kijken we naar jullie huidige manier van samenwerken. Wat gaat goed en wat kan beter? Jullie krijgen tips en adviezen hoe om te gaan met feedback. Ook behandelen we conflictsituaties. Na de training Teambuilding hebben jullie de samenwerking opgetild naar een hoger niveau.

Inhoud van de training Teambuilding

 • Wat is jouw unieke bijdrage? Hoe werken jullie samen?
 • Missie van jullie teams?
 • Tips & trucs: feedback geven en ontvangen
 • Oefenen: hoe ga je om met conflictsituaties
 • De verschillende rollen binnen jullie team; benutten van kwaliteiten

Bovenstaande inhoud is een indicatie van de mogelijkheden, de training wordt op maat aangeboden.

Resultaten

Resultaten

De training Teambuilding heeft jullie team een enorme boost gegeven. Het gezamenlijke doel en jullie gezamenlijke missie heeft iedereen helder voor ogen. Iedereen is zich bewust van zijn rol en ieders kwaliteiten worden benut. Jullie hebben ervaren hoe is om feedback te geven en te ontvangen. Jullie hebben de samenwerking tot een hoger niveau gebracht, maar vooral ook veel gelachen.

 • Missie en gezamenlijk doel: iedereen is gemotiveerd om hier met elkaar aan te werken
 • Je hebt ervaren wat jouw unieke bijdrage is
 • Jullie kennen en benutten elkaars kwaliteiten
 • Optimale samenwerking: jullie hebben ervaren hoe je dit kunt bereiken
 • Conflictsituaties: voorkomen en beheersen
 • De sfeer binnen jullie team is gegroeid en resulteert in een optimale samenwerking
Doelgroep

Voor wie?

De training Teambuilding wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Deze training is dan ook geschikt voor iedereen die meer wil weten over teambuilding en samenwerken. Voor deze doelgroepen kan de training in het bijzonder interessant zijn:

 • Alle teams die hun samenwerking willen versterken

Benieuwd of de training Teambuilding bij jullie past? Wij denken graag met je mee. Neem contact op voor vrijblijvend advies: 015 – 364 97 91 of mail naar info@zakelijketrainer.nl.

Investering

Investering

Het trainen en ontwikkelen van teams (directie, management, professionals) is een investering in tijd en geld maar levert nóg meer op. Goed getrainde soft skills zijn onmisbaar in een succesvolle en gezonde organisatie. Het voorkomt stress, uitval door ziekte en laat mensen optimaal functioneren.

Ons aanbod is altijd op maat en we denken graag mee over de mogelijkheden binnen jullie budget. Neem contact op via 015 – 364 97 91 voor vrijblijvend advies of vul hiernaast het offerteaanvraagformulier in en ontvang geheel vrijblijvend een overzicht van de investering op basis van jullie wensen.

Interesse?

Interesse

Heb je interesse in deze training of wil je vrijblijvend en persoonlijk advies, dan kun je contact met ons opnemen door:
· hiernaast het offerteaanvraagformulier in te vullen
· een mail te sturen naar info@zakelijketrainer.nl
· of te bellen naar 015 – 364 97 91

Als je liever hebt dat wij contact opnemen met jou, vul dan hieronder je naam, e-mailadres en telefoonnummer in en we nemen binnen 1 werkdag contact met jou op.

Geïnteresseerd in de training Teambuilding? Vul hiernaast het offerteaanvraagformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Meer achtergrondinformatie lezen over deze training?    Download hier het PDF bestand

Hiernaast bieden wij onder andere de volgende teambuilding trainingen aan: training Projectmanagement, training Talentontwikkeling of de workshop Teambuilding.

Referenties ZakelijkeTrainer.nl