Workshop Brainstormen

Intro

Workshop BrainstormenWorkshop Brainstormen, een creatief proces met succesvol resultaat

Brainstormen kan tot een onverwachte oplossing leiden met als gevolg een succesvol resultaat. Met de nadruk op ‘kan’, want een brainstormsessie moet goed worden begeleid. Brainstormen is een vak. Natuurlijk is het leuk om met een enthousiast team na te denken over een nieuw middel, nieuwe slogan of wat dan ook. Maar als je na een leuke middag, geen resultaat hebt, is dat toch een tegenvaller. En bovenal, zonde van jullie tijd.

Tijdens de workshop Brainstormen leer jij de regels, maar ga je vooral zelf aan de slag. We gebruiken onderwerpen uit jullie organisatie en behandelen stap voor stap het brainstormproces. Brainstormen is inderdaad leuk, en als je onze tips en adviezen gebruikt is het ook nog effectief.

De workshop Brainstormen wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

Inhoud

Brainstormen | Out of the box

Hoe begin je als je met een brainstormsessie? De grootste valkuil is misschien wel lukraak discussiëren om er na een paar uur achter te komen dat jullie nog steeds geen oplossing hebben. We nemen de spelregels van het brainstormen door. Aan de hand van interactieve oefeningen leren we je bijvoorbeeld hoe je de missie en het doel van jullie organisatie in het achterhoofd houdt. Durf jij uit je comfortzone te komen? Brainstormen betekent ook lef tonen. Je zult verbaasd zijn welke rol jij ineens pakt tijdens de oefeningen.

Brainstormen | De weg naar een onverwachte oplossing

Hoe word jij geprikkeld om out of the box te denken? Daar zijn leuke oefeningen voor. Het maakt jou van toegevoegde waarde tijdens een brainstormsessie. Pas op dat jullie alleen maar discussiëren, en elkaars idee be(ver)oordelen. Zo schiet het niet op. Tijdens een brainstormsessie moet er ruimte zijn voor feedback. Wanneer jij open staat voor kritiek en goed luistert naar de ander, komen jullie sneller bij een onverwachte oplossing.

Inhoud van de workshop Brainstormen

 • Brainstormen: wanneer en hoe?
 • Oefenen: out of the box denken
 • Tips & trucs: ruimte voor feedback
 • Hoe houd je de speelregels in de gaten?
 • Brainstormen: leuk, maar wel met resultaat

Bovenstaande is een indicatie van de mogelijkheden, de workshop wordt op maat aangeboden.

Resultaten

Resultaten

Na het volgen van de workshop Brainstormen kun jij samen met je collega’s een brainstormsessie leiden naar een succesvol eindresultaat. Jij staat open voor andere ideeën en geeft op zo’n manier feedback dat dit leidt tot een vruchtbare sessie. Na het volgen van de workshop wordt brainstormen nog leuker en efficiënter.

 • Brainstormsessie: jij weet welke rol het beste bij jou past
 • Jij kunt out of the box denken en weet hoe je anderen kunt prikkelen dit ook te doen
 • Jij houdt te allen tijde jullie doel en missie in je achterhoofd
 • Jij hebt de magie van een brainstormsessie ervaren
 • Een onverwachte oplossing na een brainstormsessie: jij weet welke vervolgstappen er gezet moeten worden om over te gaan tot actie
Doelgroep

Voor wie?

De workshop Brainstormen wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Deze workshop is dan ook geschikt voor iedereen die meer wil weten over brainstormen. Voor deze doelgroepen kan de workshop in het bijzonder interessant zijn:

 • Directie/Management
 • Projectteams
 • HRM: Strategie bepalen
 • Salesteams
 • Communicatie- en marketingteams
 • Zelfsturende teams
 • Beleidsafdelingen

De workshop Brainstormen leent zich ook goed als onderdeel van teambuilding, een congres of als onderdeel van een teamuitje. Benieuwd of deze workshop bij jullie past? Wij denken graag met je mee. Neem contact op voor vrijblijvend advies: 015 – 364 97 91 of mail naar info@zakelijketrainer.nl.

Investering

Prijzen

De uiteindelijke investering is afhankelijk van groepsgrootte en duur van de workshop. De genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw. Vul hiernaast het offerteaanvraagformulier in en ontvang geheel vrijblijvend een overzicht van de investering op basis van jullie wensen.

Interesse?

Interesse

Heb je interesse in deze workshop of wil je vrijblijvend en persoonlijk advies, dan kun je contact met ons opnemen door:
· hiernaast het offerteaanvraagformulier in te vullen
· een mail te sturen naar info@zakelijketrainer.nl
· of te bellen naar 015 – 364 97 91

Als je liever hebt dat wij contact opnemen met jou, vul dan hieronder je naam, e-mailadres en telefoonnummer in en we nemen binnen 1 werkdag contact met jou op.

Geïnteresseerd in de workshop Brainstormen? Vul hiernaast het offerteaanvraagformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Meer achtergrondinformatie lezen over deze workshop? Download hier het PDF bestand

Hiernaast bieden wij onder andere de volgende communicatie workshops aan: workshop solliciterenworkshop onderhandelen en de training conflicthantering,

Referenties ZakelijkeTrainer.nl