Workshop Conflicthantering

Intro

Workshop ConflicthanteringWorkshop Conflicthantering, van conflicten kun je leren

Een meningsverschil hoort bij samenwerken. Maar als jullie hier niet uitkomen, wanneer het lastig is voor beide partijen om concessies te doen, dan is er sprake van een conflict. Dat is voor jou en je collega niet leuk, maar het komt de sfeer binnen het team ook niet ten goede. Wanneer je een conflict op een goede manier oplost, klaart dit lucht en leer je er ook nog eens van. Handig dus wanneer je weet hoe je hiermee om moet gaan, want conflictsituaties op het werk zijn onvermijdelijk.

Tijdens de workshop leer jij om te gaan met conflictsituaties. We leren je rekening te houden met andermans belangen. We geven je tips hoe je conflicten op tijd kunt herkennen, maar ook hoe jij en je collega hier beter uit kunnen komen. Door de diverse oefeningen kun jij dit meteen in de praktijk brengen.

De workshop Conflicthantering wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

Inhoud

Conflicthantering | Respect en begrip

Iedereen heeft zijn eigen functie binnen een team, maar ook een eigen rol. De één treedt meer op de voorgrond en de ander is wat teruggetrokken. Wanneer er sprake is van een meningsverschil, pakt iedereen hierin zijn eigen rol. Handig van elkaar om te weten, welke rol dat is. Zo kun je hier (op tijd) rekening mee houden en begrijp je elkaars gedrag. Wil jij een conflict hanteren dan is wederzijds respect voor elkaars mening en belangen één van de vereiste, ook al denk jij er anders over. Wij leren jou hoe je dit kunt doen.

Conflicthantering | Effectief omgaan met conflicten

Wanneer er bij jullie op de afdeling ruimte is voor een conflict, is er sprake van een veilige, transparante omgeving. Een conflict hoeft niet altijd verkeerd te zijn. Belangrijk is wel dat emoties niet de boventoon voeren. Wij geven je tips en adviezen hoe een conflict beheersbaar blijft. Zo creëer je een win-winsituatie voor beide partijen.

Inhoud van de workshop Conflicthantering

 • Analyse: welke rol heb jij in jullie team en hoe reageer jij tijdens een conflict?
 • Oefenen: begrip en respect voor verschillende meningen en belangen
 • Tips & trucs: hoe houd je je emoties onder controle?
 • Hoe creëer je voor beide partijen een win-winsituatie?

Bovenstaande inhoud is een indicatie van de mogelijkheden, de workshop wordt op maat aangeboden.

Resultaten

Resultaten

Na het volgen van de workshop Conflicthantering ben jij je bewust van het proces rondom het ontstaan van conflicten. Jij herkent op tijd wanneer een conflict uit de hand loopt, maar weet ook hoe een conflict in goede banen geleid kan worden naar een succesvol resultaat voor beide partijen. Je hebt ervaren hoe je emoties de baas kunt blijven tijdens een conflict.

 • Tijdens een conflict weet jij hoe je de mening en belangen van je gesprekspartner respecteert, je weet ook hoe je dit stimuleert bij een ander
 • Jij hebt ervaren hoe je een conflict op een zakelijke manier aanpakt
 • Jij weet hoe je een conflict tot een goed einde kunt begeleiden, ook als jij er zelf geen onderdeel van bent
 • Jij weet hoe een conflict ontstaat en herkent op tijd de signalen
 • Conflicthantering optimaliseert de samenwerking binnen jullie team
Doelgroep

Voor wie?

De workshop Conflicthantering wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Deze training is dan ook geschikt voor iedereen die meer wil weten over conflicthantering. Voor deze doelgroepen kan de workshop in het bijzonder interessant zijn:

 • Leidinggevenden
 • HR teams
 • (Zelfsturende) teams

Benieuwd of de workshop Conflicthantering bij jullie past? Wij denken graag met je mee. Neem contact op voor vrijblijvend advies: 015 – 364 97 91 of mail naar info@zakelijketrainer.nl.

Investering

Prijzen

De uiteindelijke investering is afhankelijk van groepsgrootte en duur van de workshop. De genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw. Vul hiernaast het offerteaanvraagformulier in en ontvang geheel vrijblijvend een overzicht van de investering op basis van jullie wensen.

Interesse?

Interesse

Heb je interesse in deze workshop of wil je vrijblijvend en persoonlijk advies, dan kun je contact met ons opnemen door:
· hiernaast het offerteaanvraagformulier in te vullen
· een mail te sturen naar info@zakelijketrainer.nl
· of te bellen naar 015 – 364 97 91

Als je liever hebt dat wij contact opnemen met jou, vul dan hieronder je naam, e-mailadres en telefoonnummer in en we nemen binnen 1 werkdag contact met jou op.

Geïnteresseerd in de workshop Conflicthantering? Vul hiernaast het offerteaanvraagformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Meer achtergrondinformatie lezen over deze workshop? Download hier het PDF bestand

Hiernaast bieden wij onder andere de volgende communicatie workshops aan: workshop introductie NLPworkshop lichaamstaal of de training conflicthantering.

Referenties ZakelijkeTrainer.nl