Workshop Debatteren

Intro

Workshop DebatterenWorkshop Debatteren, krachtig, effectief en respectvol

Tijdens een vergadering kunnen de gemoederen soms flink oplopen bij een meningsverschil. Een potje discussiëren kan de lucht klaren, leuke ideeën opleveren en de sfeer verbeteren. Het is te vergelijken met debatteren. Je bent aan het beargumenteren en aan het weerleggen. Wat maakt jou tot een goede debater? Dat behandelen we uitvoerig tijdens de workshop Debatteren.

Hoe bereid je je voor op een discussie? Hoe reageer jij als er spontaan een debat ontstaat, bijvoorbeeld tijdens een vergadering. Begin jij te stotteren? Of reageer je misschien wel iets te fel? De workshop Debatteren bestaat uit vele oefeningen, maar we gaan vooral veel debatteren. Jij bent klaar om iedere discussie aan te gaan.

De workshop Debatteren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

Inhoud

Debatteren | Krachtig en effectief

Tijdens de workshop Debatteren maak je kennis met alle elementen van het debat: de structuur, de presentatie en de argumentatie. We gaan vooral heel veel oefenen, met diverse onderwerpen, maar natuurlijk ook discussiepunten uit jullie organisatie. Hoe houd je een overtuigend en goed opgebouwd betoog? Hoe weerleg jij de argumenten van je tegenstander, uiteraard met respect. Jij leert de fijne kneepjes van het vak debatteren.

Debatteren | Communicatie

Wat is jouw houding tijdens een debat? Non-verbale communicatie zegt soms nog meer dan woorden. Aan de hand van gesprekssimulaties zie hoe jij overkomt tijdens een debat. Hoe reageer jij op kritiek? Tijdens de workshop Debatteren komen jullie als team erachter hoe jullie op elkaar reageren en wat ieders rol is. Het is echt een eyeopener en komt de sfeer binnen jullie team zeker ten goede. Discussiëren binnen jullie team is nog nooit zo leuk geweest.

Inhoud van de workshop Debatteren

 • Hoe bereid je een debat voor?
 • Tips & trucs: een spontaan debat
 • Uit je comfortzone: hoe verdedig jij een stelling waar je niet achter staat?
 • Spiegelen: hoe komen jij en je collega’s over tijdens een debat?
 • Argumenten van de ander weerleggen

Bovenstaande is een indicatie van de mogelijkheden, de workshop wordt op maat aangeboden.

Resultaten

Resultaten

Na het volgen van de workshop Debatteren kun jij een vlammend betoog houden en weerleg jij met respect de argumenten van je tegenstander. Ook met een stelling waar jij niet achter staat, kun jij met volle overtuiging het debat aangaan. Na het volgen van deze workshop heb jij ervaren dat debatteren leuk is en de band versterkt met je teamleden.

 • Jij weet hoe je een debat sterk voorbereid
 • Jij hebt ervaren hoe je overkomt tijdens een debat en hoe je je houding kunt bijsturen
 • Krachtig verdedig jij iedere stelling, altijd met respect voor de ander
 • Jij durft uit je comfortzone te treden
 • Jij kent alle debattrucs en weet ze toe te passen
Doelgroep

Voor wie?

De workshop Debatteren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Deze workshop is dan ook geschikt voor iedereen die meer wil weten over debatteren. Voor deze doelgroepen kan de workshop in het bijzonder interessant zijn:

 • Leidinggevenden
 • Adviseurs
 • Communicatie- en marketingteams
 • (Project)teams

De workshop Debatteren leent zich ook goed als onderdeel van teambuilding, een congres of als onderdeel van een bedrijfsuitje. Benieuwd of deze workshop bij jullie past? Wij denken graag met je mee. Neem contact op voor vrijblijvend advies: 015 – 364 97 91 of mail naar info@zakelijketrainer.nl.

Investering

Prijzen

De uiteindelijke investering is afhankelijk van groepsgrootte en duur van de workshop. De genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw. Vul hiernaast het offerteaanvraagformulier in en ontvang geheel vrijblijvend een overzicht van de investering op basis van jullie wensen.

Interesse?

Interesse

Heb je interesse in deze workshop of wil je vrijblijvend en persoonlijk advies, dan kun je contact met ons opnemen door:
· hiernaast het offerteaanvraagformulier in te vullen
· een mail te sturen naar info@zakelijketrainer.nl
· of te bellen naar 015 – 364 97 91

Als je liever hebt dat wij contact opnemen met jou, vul dan hieronder je naam, e-mailadres en telefoonnummer in en we nemen binnen 1 werkdag contact met jou op.

Geïnteresseerd in de workshop Debatteren? Vul hiernaast het offerteaanvraagformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Meer achtergrondinformatie lezen over deze workshop? Download hier het PDF bestand

Hiernaast bieden wij onder andere de volgende communicatie workshops aan: workshop onderhandelenworkshop provocatief communiceren of de training feedback.

Referenties ZakelijkeTrainer.nl