Workshop Design thinking

Intro

Workshop Design thinking

Workshop Design thinkingLeren denken op een andere manier. Minder vergaderen, maar wel tot de best mogelijke oplossing komen. Innoveren op een creatieve manier. Wil jij dat ook voor jouw team?

We leren jullie een manier van denken en werken om op een praktische en creatieve manier problemen op te lossen of nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. Jullie leren werken met tools en technieken uit Design Thinking; een methodiek die helpt om snel en effectief tot nieuwe, haalbare oplossingen te komen. Wanneer medewerkers over de juiste tools en vaardigheden beschikken en ze de tijd en ruimte krijgen om te innoveren, ontstaan nieuwe kansen, kunnen oplossingen snel worden getoetst en ontwikkeld.

Inhoud

De basis van Design Thinking

Eenvoudig gezegd betekent Design thinking, denken als een ontwerper. Maar hoe doe je dat in de praktijk? Dat leren we je tijdens de workshop Design thinking. De basis is creativiteit en innovatie. Hoe zorg je dat dat onderdeel wordt van je denkproces? Dat begint met het stellen van de juiste vragen en objectief te blijven. Jullie gaan werken met tools en technieken die gebruikt worden in het proces van Design Thinking; een methodiek waarmee je in heldere, concrete stappen met betrekking tot het oplossen van problemen scherp formuleert, ideeën ontwikkelt en deze toetst aan de markt. Onze kundige en inspirerende trainer helpt de deelnemers een creatieve, innovatieve mindset te ontwikkelen. Ze leren vaardigheden als kritisch denken, creativiteit en complexe problemen oplossen. Vaardigheden die voor organisaties en medewerkers steeds belangrijker worden.

Theorie in combinatie met praktijk

Tijdens de training Design Thinking is er aandacht voor een stukje theorie en de context van het innovatieproces, maar we gaan vooral actief aan de slag. We combineren theorie direct met praktijk; doen is ten slotte de beste manier om te leren. Onderwerpen die aan bod komen zijn: probleemanalyse en -definitie, het belang van fast failure, effectief brainstormen, validatie, rapid prototyping en pitchen. We leren deelnemers met behulp van diverse tools en technieken de vaardigheden om zelf nieuwe, haalbare oplossingen te bedenken en te realiseren.

Aanpak

De training is een aangename mix van theorie en oefeningen. Het is een energieke training met veel ruimte voor interactie. Uiteraard is er de mogelijkheid een complex vraagstuk uit jullie organisatie op de agenda te zetten. Met elkaar gaan we dit behandelen volgens de methode van Design thinking. Ons doel is om iedereen te inspireren, door de deelnemers te laten ervaren wat Design Thinking inhoudt en hoe zij zelf nieuwe, haalbare oplossingen kunnen bedenken en realiseren. De deelnemers worden uitgedaagd om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen om zo hun creatieve denkvermogen te stimuleren.

Resultaten

Resultaten

Na het volgen van de workshop Design thinking hebben deelnemers ervaren hoe je anders naar een situatie kunt kijken. Ze weten wat de basis is van Design Thinking en hoe je deze manier van innoveren in de praktijk toepast. De deelnemers krijgen handvatten aangereikt om een innovatieve, en ondernemende mindset te ontwikkelen. De handvatten kunnen ze direct in de praktijk toepassen. Complexen vraagstukken worden na het volgen van de workshop behandelt volgens de methode Design thinking. Hierdoor kunnen zij effectief inspelen op de steeds sneller veranderende wereld. Ze hebben vaardigheden geleerd die ze helpt om op een andere manier naar hun werk te kijken, en om tot creatieve en innovatieve oplossingen te komen.

Doelgroep

Voor wie?

De workshop Design thinking wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Deze workshop is dan ook geschikt voor iedereen die volgens deze methode op een creatieve en innoverende manier vraagstukken wil oplossen. Voor deze doelgroepen kan de workshop Design thinking in het bijzonder interessant zijn:

  • Adviseurs
  • Leidinggevenden
  • Projectleiders
  • Young potentials
  • Teams die creatiever en effectiever willen werken

De workshop Design thinking leent zich ook goed als onderdeel van teambuilding, een congres of bij het maken van plannen/ bedenken van oplossingen. Benieuwd of deze workshop goed bij jullie past? Wij denken graag met je mee. Neem contact op voor vrijblijvend advies: 015 – 364 97 91 of mail naar info@zakelijketrainer.nl.

Investering

Prijzen

De uiteindelijke investering is afhankelijk van groepsgrootte en duur van de workshop. De genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw. Vul hiernaast het offerteaanvraagformulier in en ontvang geheel vrijblijvend een overzicht van de investering op basis van jullie wensen.

Interesse?

Interesse

Heb je interesse in deze workshop of wil je vrijblijvend en persoonlijk advies, dan kun je contact met ons opnemen door:
· hiernaast het offerteaanvraagformulier in te vullen
· een mail te sturen naar info@zakelijketrainer.nl
· of te bellen naar 015 – 364 97 91

Als je liever hebt dat wij contact opnemen met jou, vul dan hieronder je naam, e-mailadres en telefoonnummer in en we nemen binnen 1 werkdag contact met jou op.

Geïnteresseerd in de workshop Design thinking? Vul hiernaast het offerteaanvraagformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Meer achtergrondinformatie lezen over deze workshop? Download hier het PDF bestand

Hiernaast bieden wij onder andere de volgende creatieve & fun workshops aan: workshop brainstormenworkshop kleurenanalyse of workshop man/vrouw energie.

Referenties ZakelijkeTrainer.nl