Workshop Introductie transactionele analyse

Intro

Workshop Transactionele analyseWorkshop Introductie transactionele analyse, optimaliseer je relaties

Mensen niet veroordelen, maar beseffen dat alle mensen gelijk zijn aan elkaar en uitgaan van het goede van iedereen. Dat is in een notendop waar het gedachtegoed van de transactionele analyse om draait. Wanneer jij dit onder controle hebt, ga je veel makkelijker relaties aan, begrijp je anderen beter en kun je zelfs waar nodig reacties van anderen beïnvloeden.

Transactionele analyse is van toegevoegde waarde op de werkvloer. Tijdens de workshop leer je bijvoorbeeld hoe conflictsituaties ontstaan en hoe je die kunt voorkomen. Door de interactieve oefeningen en simulatiegesprekken word jij je bewust van jouw manier van communiceren en word je je bewust van je relatie met anderen.

De workshop Introductie transactionele analyse wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

Inhoud

Introductie transactionele analyse | Bewustwording

De Canadese psychiater Eric Berne ontwikkelde jaren geleden een model dat de communicatie analyseert tussen mensen: de transactionele analyse. Het is geen veroordelende methode, maar een middel om je gedachten te onderzoeken. Tijdens de workshop Introductie transactionele analyse gaan we op zoek naar manieren om op een volwassen en verantwoordelijke manier te communiceren. Door stil te staan bij boodschappen die je hebt meegenomen uit het verleden, wordt je bewust waarom je nu op een bepaalde manier reageert of communiceert.

Introductie transactionele analyse | Succesvol communiceren

Er zijn verschillende manieren waarop mensen met elkaar communiceren. Waar voel jij je prettig bij? We behandelen verschillende situaties en bespreken de dramadriehoek en succesdriehoek. Je ervaart zelf hoe je uit het drama stapt en op een succesvolle manier communiceert. De handvatten die je aangereikt krijgt zorgen ervoor dat jij en je collega’s weten hoe je op een constructieve manier met elkaar kunt omgaan.

Inhoud van de workshop Introductie transactionele analyse

 • Wat is transactionele analyse
 • Hoe voorkom je conflicten?
 • Oefenen: communicatietechnieken
 • Dramadriehoek en de succesdriehoek: toepassen
 • Bewustwording van jouw manier van communiceren

Bovenstaande is een indicatie van de mogelijkheden, de workshop wordt op maat aangeboden.

Resultaten

Resultaten

Na het volgen van de workshop Introductie transactionele analyse heb jij inzicht in jouw favoriete manier van communiceren. Jij kunt dit toepassen in iedere relatie. Jij hebt ervaren hoe je met spanningen moet omgaan. Jij communiceert als volwassene, zonder drama.

 • Jij weet wat transactionele analyse inhoudt en ziet de toegevoegde waarde ervan in
 • Jij bent je bewust van jouw manier van communiceren
 • Jij veroordeelt niet, maar begrijpt de reactie van anderen
 • Jij hebt ervaren hoe je conflictsituaties kunt herkennen en voorkomen
 • Teamspirit
Doelgroep

Voor wie?

De workshop Introductie transactionele analyse wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Deze workshop is dan ook geschikt voor iedereen die wil kennismaken met de transactionele analyse. Voor deze doelgroepen kan de workshop in het bijzonder interessant zijn:

 • Leidinggevenden
 • HRM: Loopbaan- en talentontwikkeling
 • Young potentials
 • Projectteams
 • Teams

De workshop Introductie transactionele analyse leent zich ook goed als onderdeel van teambuilding.  Benieuwd of deze workshop bij jullie past? Wij denken graag met je mee. Neem contact op voor vrijblijvend advies: 015 – 364 97 91 of mail naar info@zakelijketrainer.nl.

Investering

Prijzen

De uiteindelijke investering is afhankelijk van groepsgrootte en duur van de workshop. De genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw. Vul hiernaast het offerteaanvraagformulier in en ontvang geheel vrijblijvend een overzicht van de investering op basis van jullie wensen.

Interesse?

Interesse

Heb je interesse in deze workshop of wil je vrijblijvend en persoonlijk advies, dan kun je contact met ons opnemen door:
· hiernaast het offerteaanvraagformulier in te vullen
· een mail te sturen naar info@zakelijketrainer.nl
· of te bellen naar 015 – 364 97 91

Als je liever hebt dat wij contact opnemen met jou, vul dan hieronder je naam, e-mailadres en telefoonnummer in en we nemen binnen 1 werkdag contact met jou op.

Geïnteresseerd in de workshop introductie transactionele analyse? Vul hiernaast het offerteaanvraagformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Meer achtergrondinformatie lezen over deze workshop? Download hier het PDF bestand

Hiernaast bieden wij onder andere de volgende communicatie workshops aan: workshop provocatief communicerenworkshop elevator pitch of de training relatiemanagement.

Referenties ZakelijkeTrainer.nl