Zonder actie geen resultaat

Kom uit je comfortzone

Om direct maar uit mijn comfortzone te stappen en heel eerlijk te zijn. Dit artikel schrijf ik in eerste instantie eigenlijk voor mezelf. Nee, niet alleen voor mezelf. Natuurlijk deel ik dit ook met je omdat ik denk dat het een feest van herkenning is en om die reden van waarde is voor jou. Ik wil steeds meer over dit onderwerp ontdekken. Door hier een artikel over te schrijven daag ik mezelf uit om weer een laagje dieper te gaan. Ik wil onderzoeken en ervaren wat actie, comfortzone en resultaat nu met elkaar te maken hebben. De reden hiervoor is dit: ik zit in een transitie. Niet zomaar één, nee! Ik durf het ‘life changing’ te noemen. Helemaal niet leuk, wel heel waardevol.

Zonder actie geen resultaat

Samen met mijn (zaken)partner Roald zijn we een aantal maanden geleden gestart met een traject bij de Straight-Line Business School. Even kort door de bocht gaat het erom wie je moet ZIJN om het snelst van A naar B te komen. Dit betekent dat we een houding aannemen van iemand die zijn doel al heeft bereikt. In mijn geval betekent dit dat ik mezelf neerzet als een businessvrouw die in staat is om leiders bewust te maken van hun eigen potentie en het potentieel van hun mensen. Ik wil het bewustzijn in de (zakelijke) wereld vergroten. Om diegene te zijn moet ik me actief blijven trainen om een bijzonder waardevolle gesprekspartner te zijn die gefocust is en to the point.

Dat betekent dat ik soms uit mijn comfortzone moet komen en het stemmetje moet negeren dat zegt: ‘Het lukt je toch niet’ of ‘Wat zal hij van me vinden als ik hem nu bel?’. Ik merk ook dat ik mijn tijd anders ben gaan indelen. Waar ik eerder mijn computer om vijf uur dicht sloeg en hem om kantoor liet staan, neem ik hem nu mee naar huis zodat ik ’s avonds nog wat af kan maken. Meerdere malen per dag vraag ik me af of wat ik op dat moment aan het doen ben, direct bijdraagt aan de doelstelling die Roald en ik hebben gesteld. Ik wil de mensen die wij trainen en begeleiden bewust maken van hun acties en keuzes. Om dat te kunnen bieden, moet ik daar op zijn minst ook mee bezig zijn en het goede voorbeeld in geven.

Maar wat ik het allerlastigste vind is dit: uit mijn hoofd te blijven. Strategische plannen maken om ons bedrijf te laten excelleren, heerlijk comfortabel vind ik dat. Maar als ik dat doe dan ben ik niet bezig met wat ik eigenlijk moet doen: erop uitgaan zodat we meer mensen kunnen trainen. Mijn denken is zo goed ontwikkeld. Hartstikke handig om kennis op te slaan en analyses te maken en daardoor ook zo moeilijk om het simpel te houden. Een mooi excuus om spannende dingen uit te weg te gaan.

Want het is hartstikke simpel eigenlijk. Je kunt alle kennis van de wereld bezitten, zonder dit toe te passen is die kennis niets waard. Tijdens onze trainingen zal je ook niet veel theorie te horen krijgen. We gaan ook geen trucjes leren. Het gaat erom dat je de kennis toepast. Gewoon doen! Uit je comfortzone, ‘that’s where the magic happens’ zeggen ze. En ik begrijp wel waarom. Je bewustzijn vergroten is niet persé gemakkelijk. Het is constant alert zijn op je automatische gedragingen en gedachten. Een groter bewustzijn biedt wel veel meer keuzemogelijkheden en daardoor vrijheid. Leuk is anders maar waardevol is het zeker.

Geschreven door: Susan Amoraal


Omdat het vergroten van bewustzijn zoveel voor ons privé en zakelijk betekent, willen we dat graag delen met jullie. We organiseren op donderdagavond 13 en 20 september 2018 in Delft, een training over leiderschap, patronen en business. Onze Businesscoach Renout Polder zal deze training verzorgen. Ben jij ondernemer of leidinggevende? Dan kan je kosteloos aan deelnemen aan deze twee avonden, de enige voorwaarde is dat je met focus aanwezig bent. Klinkt dit interessant? Bel mij of Roald even om verder te spreken en je eventueel op te geven. Vul het onderstaande contactformulier in of bel naar 015 -364 97 91.

ZakelijkeTrainer.nl biedt trainingen op het gebied van leiderschap, teambuilding, persoonlijke effectiviteit, communicatie, commercie en creativiteit. Onze kernwaarden zijn verbinding, uitdaging, zelfkennis, compassie en werkgeluk.

Contactformulier

Neem contact met ons op. Vul het formulier in.